Szerző

PES 2016 kommentátor és mezek

2015, júl 16 - 17:07 in Option File, PES 2016, PES Hírek, PS3, PS4

Az utóbbi hetekben, pontosabban a Los Angeles-i E3 játékrendezvény óta, leállt a PES 2016 hír-kiköpés. A következő nagyobb hír-hullám a Köln-i Gamescom rendezvény (aug 5-9.) alatt várható.
Addig lenne két dolog, amelyek röviden említve lettek egy korábbi cikkünkben, de most egy kicsit közelebben megközelítünk. Az új kommentátor duó és a képimportálásról lenne szó, illetve a komoly munkáról amit szenvedélyes PES szerkesztő rajongók ebben a pillanatban megtesznek mindannyiunknak.

Kezdjünk az új kommentátor duóval:

Korábban csak annyit említettünk, hogy az angol és német kommentátorcsapat új hangokkal bővültek Peter Drury és Marco Hagemann révén.
Gyurics tesónk és az esetleges elő Twitch közvetítése nézői, ezentúl új német kommentátort fognak hallgatni. Gyuri részére nagyon izgalmas lehet, tudom, hogy majdnem becsinálja magát csak ha gondol rá, de tudomásom szerint más nem hallgatja PES-ben ezt a sehrGutKartoffelKeinGeschpritzZimmerFrei bikfa-nyelvet (elnézést az esetleges német nyelv szeretőknek). Van egy-két ember akik a spanyol/francia/olasz nyelvet preferálják a játékban de azért a legtöbben inkább az angolhoz tartózkodnak.
Sok ideig Jon Champion és Jim Beglin alkották az angol kommentátorduót. A PES 2016-ban Peter Drury váltja le Jon Champion-t. Szóval, Peter Drury lesz a főkommentátor és Jim Beglin marad mellékkommentátorként ahogy eddig is tette a dolgát.

Felkutattam egy példát ahol ketten együtt kommentálnak egy Premier League meccset. Így meg tudjuk hallgatni körülbelül hogy fog hangzani a PES 2016 angol kommentálás.

Képek importálása és a korábban úgynevezett option fájl gyártók folyamatban lévő munkájuk:

Eddig csak egy-két képet láthattunk az új képimportáló funkcióról. KONAMI nem jelentett be bővebben semmit az e-körülötti működésekről. Csupán csak annyit tudunk, hogy lesz esélyünk PS4-en képeket (mezeket) importálni a játékon belül. Ugye az idei részben nem volt ilyesmire esély, de most szerencsére könnyedén fogjuk tudni orvosolni a nem licencelt mezek problémákat egy kis játékon belüli engedélyezett szerkesztéssel.

Korábban PS3-on sokan option fájlokkal oldották meg a problémát, ahol egy egész nagy csomagot, ami minden mezeket tartalmazta, egyben feltettünk a konzolra. Szóval, akkor nem a játékon belül raktuk fel a cuccot, hanem rögtön a konzol menüjén keresztül raktuk fel kellő helyre a gépre. PS4-en nincs még esély így közvetlenül feltenni fájlokat a gépre. Ezért megoldotta a KONAMI úgy, hogy maga a játékon belül fogjuk ezt tudni megoldani. Képben vannak a KONAMI-nál, hogy mennyire fontosnak tartjuk a nem licencelt csapatok kérdést és ezért a SONY közreműködésével így találtak rá megoldást.
**Utólag hozzátett írás: Ennek a cikk írása közben érkezett új hír. Hasonló módon fog működni az option fájl megosztás PS4-en, mint ahogy PS3-on működik ma. Ez jó hír, mert azt jelenti, hogy kevesebb időt kell nekünk a szerkesztésre fektetni miután fel tudjuk használni az adatokat amit a mester-szerkesztők megosztanak a saját PS4 gépükről. Valószínűleg több adatokat tudunk egyszerre szerkeszteni (mezek, csapatnevek, játékosnevek stb). De ezek még csak találgatások. Majd kiderül hogy fog működni pontosan. A fő, hogy egyszerű módon kapunk rá ismét esélyt, hogy helyre rakjuk a nem licencelt csapatok mezeit, kinézetre teljesen valódira.

Na de honnan is kapjuk majd ezeket a képeket amiket betöltünk a játékba? Hát szerencsére léteznek önzetlen, szenvedélyes PES szerkesztő rajongók akik ezerrel dolgoznak azért, hogy mindannyian felhasználhassuk ingyenesen a munkájukat. Nagyon sok erőt szánnak ezek az emberek erre a munkára és über-profi lesz az eredménye. Szerencsére az idén hamar bele is kezdtek a munkába ami azt jelentheti, hogy már a PES 2016 kiadás napján talán kész is lesz minden.
Érdekesség, hogy az utóbbi időben egy magyar-angol, Jordan nevezetű szerkesztő, a precíz és komoly munkájáért, nagy elismeréseket érdemelt a PES porondon. Az egyik legnagyobb, ha nem is a legnagyobb, PES szerkesztő csapat (pesworld) meg is kérte Jordan-t, hogy csatlakozzon hozzájuk.
Na de a lényeg és jó hír mindannyiunknak, hogy ebben a pillanatban sokan dolgoznak szervezett módon együtt azon, hogy időre készen álljon minden, többek között minden angol csapat és válogatott mezek.
Alul láthatunk egy kis szösszenetet az elkészült melóról. Ezeket a mezeket PC-n szerkesztik, ha valaki talán kérdezi magától hogyan lehetséges. PS4-re is jók lesznek. Akit érdekel és szeretné követni ennek a magyar-angol srácnak a munkáját, itt a Twitter csatornáján lehet figyelni. Más nagy nevek, például Glen és Roy, ha valaki többet szeretne látni a kész mezékből, a nevükre kattintva megtalálhatóak. Az alul csatolt mezeket Jordan és Glen készített.

PES 2016 kommentátor és mezek bejegyzéshez 2 hozzászólás

Vélemény?

Be kell jelentkezni a honlapra egy hozzászólás beküldéséhez.

 1. Hello Zolika, szerintem épp a játékmenet gyorsasága miatt nem kell aggódni.
  Emlékszem uganaz volt tavaly. Sokan úgy vették észre a videókon h túl gyorsnak tűnik. Akik kipróbálták nyugtatták a népet h csak a videón jön úgy át és igazából nem olyan gyors mikor játszod. Igazuk is volt.
  Biztos fasza lesz a game.
  Mindenki aki eddig kipróbálta a folyamatos/folékony játékmenetet emeli ki és kb úgy gondolják h minden hiba ami a 2015-ben volt, ki van javítva a 2016-ban.
  Jó lesz nem kétlem.
  Csak legyen jó online is 😉

 2. Köszi Maci ezeket az új híreket!
  Szerintem nagyon jó lesz ez az új angol kommentátor!
  Ma láttam új gameplay videót,hát nem vagyok elájulva…
  Szerintem gyorsabb a játékmenet, félek hogy megy a PES a FIFA után,de ne legyen igazam.