Online-lagg

PES egy olyan játék ami sajnos soha nem volt hibátlan online. De ha vezeték nélkül (wifi-n) nyomja az ember, akkor főleg nem lesz jó. Sokszor nem szándékosan, de szimpla dolgok rontják a kapcsolatot és okozzák a laggot.
Következő dolgokat kell figyelembe venni:

  • Hálózati kábellel csatlakoztasd a PS3-at a routerhez, modemhez illetve, ha lehetőséged van rá közvetlenül a falból kijövő kábelt a géphez.
  • Ne játssz wifi-n keresztül. Ha nincs más választékod, akkor alábbi lépéseket tedd meg.
  • Zárj be mindent ami befolyásolhatja a kapcsolatot. Például torrentek, mindenféle letöltések, Youtube vidéok, streamek. stb..
    Esetleg a családtagok is az előbb említett dolgokkal  foglalatoskodnak? Ha így van, akkor hagyd a meccseket későbbi időpontra vagy mond meg az asszonynak hogy ne Skype-oljon a barátnőjével mert kurva fontos focimeccset játszol valami taknyossal online. Biztos nagyon megértő lesz. 😀
  • Nem elég azt állítani hogy “nekem erős az internetkapcsolatom”. Ha akar az ember, 1 Mbit-es internettel is simán lehet játszani laggmentesen. Nem az internet sebessége a legfontosabb. Sokszor egy program a PC-n, egy router vagy a megosztott internetkapcsolat okozza a problémát.
  • Ha egy játékos felé többen jelzik hogy laggolnak a meccsek, akkor valamelyik szervező ellen tesztmeccseket kell játszania. Ha a probléma továbbra is fent áll, akkor nincs más választásunk mint hogy kizárjuk a játékost ligákból, kupákból ameddig meg nem oldja ezt a problémát. .

…………………………………………………………………………………