Szerző

Eladásban 1.8 millió darab minuszban a PES

2014, febr 6 - 15:36 in PES 2013, PES 2014, PES Hírek

Ma közzétette a  Konami a 3. negyedévi (Q3) pénzügyi eredményeit, ahol többek között azt láthatjuk, hogy idén 1.8 millióval kevesebb PES játékot adtak el, tavalyhoz képest.

PESQ32014sales
A fenti táblázatban láthatjuk hogy a Konami hány millió darabot adott el a legnagyobb játékukból, tavaly és tavaly elött, decemberig. 

Természetsen a Konami védi az eredményeket és azt állítják hogy óvatosan kell kezelni a beszámolót, hiszen figyelembe kell venni gazdasági feltételek változását és ingadozásokat az átváltási árfolyamokban. De tény ami tény; évek óta lefelé mutat a PES eladása.

A teljes beszámolót nyíltan közzétették és itt talalható (angol nyelven), ha valaki részletesebben szeretne beleolvasni. Sőt, itt található minden azonos jellegű beszámoló egészen 2009-ig, ahol még a 2008-as eredményeket is látni: 2013, 2012, 2011, 2010, 2009.

Csak hogy kis időt spóroljunk annak akinek nincs kedve minden évi beszámolóba beleolvasni, összeraktam egy kis statisztikát, ahol  az eladást 2008-tól, minden évet sorrendben összehasonlítva láthatjuk. Annyit simán le tudunk vonni, hogy nem túl fényes a helyzet. Merek rá fogadni, hogy a Konami főnöke nem akaszt aranycsillagot a PES iroda főkapujára.

Konami_Evi_eladas_Graf

Láthatjuk mekkorát esett az utóbbi 6 évben és főleg az utolsóban. Az hogy ez mennyire volt várható és hogy mennyire voltak rá felkészülve, más kérdés. Szinte biztosnak vehető hogy az idei PES 2014 kiadással nem gondoltak nagy kaszálásra és hogy a csökkentet eladás várható volt számukra egy hosszabb tervű projektben, amiről már szó esett korábbi cikkünkben.

Kíváncsian várjuk hogy sikerül-e Konaminak megfordítani ezt a negatív trendet a jövőben. Kénytelenek lesznek ha maradni akarnak focis játék piacon.

Más érdekesség a beszámolóról hogy milyen arányban adnak el játékot a platformok között. PS3-ra minden évben növekszik az eladás.

PESQ32014PlatformMix

Tavalyhoz képest elég nagyot ugrott felfelé a PS3 konzolra eladott játék aránya. Miközben az Xbox 360 eladás aránya csökkent. Lehet ez is arra mutat hogy a következő PES kiadás kizárólag csak PlayStation-re jelenik majd meg?

cikk forrása: Asim Tanvir – Winningelevenblog

Eladásban 1.8 millió darab minuszban a PES bejegyzéshez 3 hozzászólás

Vélemény?

Be kell jelentkezni a honlapra egy hozzászólás beküldéséhez.

 1. hol lehet megnézni név szerint a vásárlokat ?

 2. Én nem tulajdonítok ennek semmit . Rengeteg jobbnál jobb játék jelent meg az utóbbi időben ezért az eladási csökkenés borítékolható volt.
  Az egyre jobb online módok kiépítése is befolyásolhatta a statisztika alakulását.
  Amúgy meg nincs fosás akkor se ha kinullázódik az eladás ,mert akkor felvásárolja egy kamu cég és kiadják más néven a hasonló játékot és már is emelkedik az eladás . Mi meg azt mondjuk ez sokkal jobb mint a PES volt.
  A végén még az is kiderülhet ,hogy Sebass alapította az új céget és a történet folytatódik körforgás szerűen.

 3. Mindjárt megjön Beny 🙂
  De,hogy ne legyen igazam ezért még se jön 🙂