Szabályzat

Bajnokságok:

A lentebb ismertetett szabályok 15-20 fő között érvényesek. Amennyiben kevesebben lennénk, mint 15 v többen, mint 20 úgy a meccshiányok száma a bajnokságra adott határidő és egyéb szabálypontok módosulhatnak.

 

1. Draft:

A draft a következő módon zajlik:

A draftot az előző bajnokság utolsó helyezettje kezdi meg, majd az utolsó előtti és így tovább, a már jól ismert fordított draft szerint.  A csapatválasztásra mindenkinek 6 óra áll a rendelkezésére. 24:00-08:00 óra között védett időszak van. Ez idő alatt nem pörög a draft idő, de választani természetesen ilyenkor is lehet. Ha az ember kifutott az időből, akkor azokból a csapatokból választhat, amelyek maradnak a draft további folyamán.

Amennyiben valaki előre tudja, h nem lesz gépközelben, mikor rákerül a sor, lehetősége van elődraft küldésére Karesznak vagy akár egy havernak aki be írja helyette. Elődraftnál a csapatokat a kívánt rangsorban küldjétek el. Arra ügyeljetek, h csak olyan csapatokat írjatok bele, aminek a megszerzésére reális esélyetek van. Így jobban halad a draft és mindenki boldog lesz, ámen.

– Új nevezők, kizárt játékosok:

Új nevező(k) a draft végére kerülnek. Több új nevező között nincs választási sorrend, az viszi aki előbb beírja. Más helyett tilos beirni a csapatot.

 

 

2. Meccshiány, draftbüntetés, kizárás.

Az adott bajnokságban aki nem játsza le a meccsei 80%-át, törlésre kerül. Amennyiben megvan a 80 %, de meccshiány van, következő torna csapatválasztásánál meccsenként 2drafthely büntetés jár. Ha egy szezonon belül valaki 3X nem éri el a 80 százalékot, többet nem indulhat ligákban az idényben.

 

3. Bajnokság időtartama:

A bajnokságok lejátszására adott időtartam 4-6 hét. Amennyiben a bajnokság a vége felé halad, meg lesz adva a pontos végdátum.

A bajnokság kezdetén mindig meg lesz adva egy időpont, ami a bajnokság meccseinek 50%-ának lejátszásával van összefüggésbenk.Akinek nincs meg a kirt dátumra a fele lejátszott meccs automatikusan töröljük a bajnokságból.Erre azért van szükség,hogy ne a bajnokság végén kelljen törölni valakit vagy valakiket.

 

4. Meccsek lejátszása:

A meccseket friendly lobby-ban játsszuk.

„A” játékos létrehoz egy szobát, „B” játékos belép, lejátsszátok, majd az első meccsen otthon lévő játékos kilép majd vissza, és máris kezdődhet a visszavágó. Természetesen, ha valaki szeretne a visszavágó előtt új szobát létrehozni semmi akadálya. A meccseket esti , tiszta időben kell játszani.

Szoba paraméterei: (ettől nem lehet eltérni)

Match time:13 min

Injuries:ON

Ball type:Mindegy

Time Limit: LONG

Extra Time:OFF

PK:OFF

No.Substitutions:3

 

5. Eredmények rögzítése:                                   

A meccsek végeredményét itt a fórumon a „Bajnokság” menüpontra kattintva BE KELL ÍRNI. (Csak és kizárólag ide, nem a dumához.) RÖGTÖN a meccs(ek) után az egyik fél tegye meg. Nem kell mind két játékosnak megerősíteni, de mind két fél felelőssége, hogy korrekt eredmény legyen beírva. Innentől egy admin bevezeti az eredményt és frissül a táblázat.

 
 
6. Megszakadt meccsek:

Sajnos online meccsekről révén szó, elkerülhetetlenek a meccsszakadások. Ebben az esetben egy új meccset kell kezdeni és csak a hátralévő időt kell lejátszani. Nem kell megvárni a szakadás időpontját egyből mehet élesben. A két eredményt összeadva megkapjuk a végeredményt. Ezt kell utána az oldalra beírni.

 

7. Azonos pontszámmal álló csapatok:
Ha azonos ponton állnak csapatok, a következő szabályok döntenek.

1. jobb gólkülönbség
2. több szerzett gól
Ha ezek után két vagy több csapat azonosan áll, a következőket kell figyelembe venni:
3. az érintett csapatok mérkőzésein szerzett több pont
4. az érintett csapatok mérkőzésein elért jobb gólkülönbség
5. az érintett csapatok mérkőzésein szerzett több gól