Szabályok

Állandóérvényű szabályzat minden bajnokságunkra – a változás jogát fenntartjuk!

A részvételhez eredeti PES 2018 kell, PC-re!

A beállításokat, szabályokat minden bajnokság előtt kiírjuk a fórumba is!

Beállítások:
Mindenki 2x játszik mindenkivel! Meccs sorrend nincs, nincsenek fordulók. A bajnokág elején ki lesznek írva a határidők, kellő meccsszámmal. Ezeket kell teljesíteni, de ezen belül mindenki azzal játszik, akivel épp akar, illetve akit elér. Kivéve a kupában, ott van sorsolás.
Szerver: IT – 03
Match time – 12 min
Injuries – on
Ball type – mindegy
Time limit – long
Extra time – off
Penalties – off
Substitutions – 3
Jelszó (hogy ne lépjen be ismeretlen): HUN
A meccsek este, tiszta időben legyenek!
És kérünk mindenkit, hogy a fair play szellemében játsszon! Az ellenfél góljainak visszajátszását ne lépjük át, ha az ellenfél gólparádézik, ne lépjünk ki stb..
Továbbá, akinek nincs beállítva a játékon belül a chatre gomb, az állítson be egyet! Ez a settingsben (x-box kontrolleren) sima R.
Emellett az egyik (általában a hazai, de megállapodás kérdése) játékosnak be kell írnia a fórumba és a táblázatba az eredményt, és ezt képpel alátámasztani. A táblázat a ITT érhető el. Ha nincs jelszavad hozzá, írj Guginak.
Beszámolókat is szívesen látunk, hosszabbat, rövidebbet!

A bajnokságokat egy egész szezonon keresztül tartó lista, a HPR (Hungarian PES Ranking) tartja össze.

Mi az a HPR?

Egy teljes szezont végigkísérő tabella, amiben az összes bajnokság szerepel, és részben kiegyenlíti a csapatkülönbségeket. Annak a csapatnak a divíziós pontját, aminek a szorzóját keressük, elosztjuk a legerősebb csapat divíziós pontjával. Ezzel megkapjuk a szorzót, amivel végül megszorozzuk a bajnokságban szerzett pontjait. Pl. ha a legerősebbnek 350 az értéke az erősorrendi listán, a leggyengébbnek meg 595, akkor a leggyengébbel elért pontszámot megszorozzuk ezzel az értékkel: 595/350= 1,7

A bajnoki helyezések pontjai a létszámtól függően nő ötösével. Azaz pl. 12 nevezőnél az utolsó 5, míg az első 60 bónuszpontot kap.

Emellett fontos tudni, hogy a kupagyőzelem 25, a kupa 2. hely 10, a kupa elődöntő pedig 5-5 pontot ér. Ezeket a pontokat szintén beszorozzuk a bajnokság elején megállapított szorzóval.

Draft:

A bajnokságokat mindig csapatválasztással, azaz drafttal kezdjük. Egy játékos egy csapatot választhat. A sorrendet az előző bajnokság szabja meg. A végeredmény szerint fordított sorrendben választunk (az utolsó választ elsőnek).
Egy játékosnak 8 órája van csapatot választani, de éjfél és reggel 8 között védett időszak van, ebben az időben nem pörög az óra. Tehát, ha a legutóbbi játékos 23.50-kor választott csapatot, akkor a következő 15.50-ig teheti ezt meg. Viszont, ha az előző játékos reggel 10-kor választott, akkor a soron következő csak 18 óráig választhat.
Aki kicsúszik az időből, a sor végére kerül!

Vélemény?

Be kell jelentkezni a honlapra egy hozzászólás beküldéséhez.