Kupaszabályok – aktuális

Itt mindig az aktuális kupa szabályai találhatóak meg.

 

BAJNOKOK LIGÁJA – PES 2019

ContextualNav_PS4

Csoportkör:

Összesen 23-an neveztek a BL-re. Öt csoport lett kialakítva 3×5 és 2×4 csapatos. Egy csoportba azonos nemzet csapatai nem kerülhettek.  A csoportokban körmérkőzéses, oda-visszavágós rendszerben mérkőznek meg a csapatok egymással. Összesen 12 csapat jut tovább az egyenes kieséses szakaszba csoportonként az első kettő illetve két legjobb csoport harmadik 
A 4 legjobb csoportelső egyből a legjobb 8 közé kerül. A maradék nyolc csapatot párokba sorsoljuk és oda-visszavágós mérkőzéseken harcolhatja ki a nyolcaddöntőbe kerülést.

Csoportelsők és csoport harmadikok közötti sorrend meghatározása:

Mivel nem egyforma létszámúak a csoportok ezért a csoportelsők illetve a csoport harmadikok összevetésénél az 5 csapatos csoportoknál töröljük az utolsó helyezettek ellen játszott eredményeket.  ( Csoportok végleges sorrendjén ez nem változtat, kizárólag a csoport elsők és a csoport harmadikok közötti sorrend meghatározására szolgál.  ) 

 
Kieséses szakasz:

Mint már említettük a 4 legjobb csoportelső egyből a legjobb 8 közé kerül. A maradék nyolc csapatot irányított sorsolással párokba sorsoljuk (azonos nemzetek és azonos csoportban szerepelt csapatok nem kerülhetnek össze) és oda-visszavágós mérkőzéseken harcolhatja ki a nyolcaddöntőbe kerülést

Mérkőzés beállítások az egyenes kieséses szakaszban (kivéve a döntő):
mérkőzés hossza: 13 perc
hosszabbítás: kikapcsolva
tizenegyesek: kikapcsolva

Ha az egyenes kieséses szakaszban egy párharc kimenetele a két meccs alapján abszolút döntetlen (idegenben lőtt több gólszabály érvényben van) akkor kell egy harmadik meccset is játszani az alábbi beállításokkal:
mérkőzés hossza: 5 perc (ez felel meg a hosszabbításnak)
hosszabbítás: kikapcsolva
tizenegyesek: bekapcsolva 

A döntő mérkőzés beállításai:
mérkőzés hossza: 15 perc
hosszabbítás: bekapcsolva
tizenegyesek: bekapcsolva
 

 

Jó játékot!