Kupaszabályok – aktuális

Itt mindig az aktuális kupa szabályai találhatóak meg.

   

Lebonyolítás:

Sorrendben D B C A Ligában játszanak egymás ellen a játékosok oda – vissza vágós rendszerben csoporton belül. Minden liga csoport meccs végén újra szét lesznek osztva a játékosok csoportokba véletlen szerűen. Kivéve a csoportgyőztesek. (Lásd lentebb) Az A B C D ligában szerzett pontok döntenek az EB csapat választási sorrendjéről. Minél több pontot szerez valaki annál előrébb kerül a választási sorban. Ha valaki nem indul a Nemzetek ligájában, csak az EB-n az a nemzetek ligájában részt vevő játékosok mögé kerül. Lehetőség szerint 4 csapat fog 1 csoportba kerülni. Ha túljelentkezés lesz. 16 fő plusz, akkor a mezőnyt alulról töltjük fel. ( például a B ligát a C ligás válogatottakkal.) A csapat elosztásnál a 2022-2023 évi kezdődő Nemzetek Ligáját vettem alapul.

D liga: A csatározásokat a játékosok a D csoportban kezdik meg. Itt mindössze 7 válogatott van. Moldova, Málta, Lett, Andorra, Liechtenstein, San Marino, Észtország. Ezek a csapatok random sorsolással lesznek szétosztva a játékosok között. Két azonos válogatott egy csoportba nem kerül. (14 nevezőnél minden válogatottból értelem szerűen 2 lesz) Tehát ketté lesz szedve a mezőny. Minden D liga csoport győztes kiváltsága az lesz, hogy a következő C ligás csapatát megválaszthatja. A többiek random szerűen kapják meg a csapataikat. 

C liga: C  ligás csapatok szerepelnek. D ligában a csoportgyőztesek azon felül, hogy megválaszthatják a csapataikat itt a C ligában egy csoportba nem kerülhetnek. A többiek megegyezés szerint cserélhetnek csapatot. Nincs tiltva. Itt is a csoportmeccsen legtöbb szerzett pont a cél. A csoport győztesek jutalma itt is, hogy a B ligás csapatát maga választhatja. (Ciprus, Kazakhastan, Feröer szigetek, Gibraltár, Koszovó Azerbajdzsán, Grúzia, Litvánia, Észak-Macedónia, Luxemburg, Fehéroroszország, Görögország, Észak-Írország, Bulgária, Szlovákia, Törökország)

B liga: B ligás csapatok szerepelnek. C ligában a csoportgyőztesek azon felül, hogy megválaszthatják a csapataikat itt a B ligában egy csoportba nem kerülhetnek.  A többiek megegyezés szerint cserélhetnek csapatot. Nincs tiltva. Itt is a csoportmeccsen legtöbb szerzett pont a cél. A csoport győztesek jutalma itt is, hogy az A ligás csapatát maga választhatja. (Örményország, Albánia, Montenegró, Szlovénia, Írország, Szerbia, Izrael, Románia, Oroszország, Skócia, Norvégia, Finnország, Izland, Bosznia-Hercegovina, Svédország, Ukrajna) 

A liga: A ligás csapatok szerepelnek. Itt mindenképp 4 csoportban folynak majd a küzdelmek. B csoport győztesei itt is automatikusan kiemeltek lesznek. A többiek megegyezés szerint cserélhetnek csapatot. Nincs tiltva. A legtöbb pont szerzése mellett ami befolyásolja az EB draftját itt már a tovább jutás forog kockán. A 4 csoport győztes bejut a négyes döntőbe. ( Magyarország, Csehország, Ausztria, Wales, Svájc, Horvátország, Lengyel, Anglia, Németország, Dánia, Hollandia, Portugália, Spanyolország, Olaszország, Belgium, Franciaország) 

Nemzetek Ligája elődöntő:  A mérkőzések innentől egy meccsesek. Itt már 13 perces meccseket kell játszani a hosszabbítás és 11 -ek beállításával. A legjobb csoport győztes játszik a leggyengébb csoport győztessel. A 2. legjobb csoportgyőztes pedig a 3. legjobb csoport győztessel csap majd össze az elődöntőben. A végén pedig valaki egy Nemzetek Ligája győzelmet zsebelhet be. És egy Konföderációs helyet. Az EB draftjába az elődöntő, döntő eredményei nem számítanak bele. 

Európa bajnokság: 1 meccses összecsapások egészen a döntőig. A lehető legvalósághűbb lebonyolítással. Aki nem vett részt az NL -ben indulhat az EB -n is. A draft pozíciója kárára a fentebb leírtak szerint. 

A sorrend megállapítása következők szerint zajlik:

1. szerzett pont
2. gólkülönbség
3. rúgott gól
4. kapott gól
5. Egymás elleni mérkőzés
 

Kupa időtartama:

Fel lesz tüntetve a csoportok alatt. 

Meccsek lejátszása: 

A meccseket friendly lobby-ban játsszuk.
Ha mindenki két meccset játszik csoportellenfeleivel:
„A” játékos létrehoz egy szobát, „B” játékos belép, lejátsszátok, majd az első meccsen otthon lévő játékos kilép majd vissza, és máris kezdődhet a visszavágó. Természetesen, ha valaki szeretne a visszavágó előtt új szobát létrehozni semmi akadálya.

Szoba paraméterei: (ettől nem lehet eltérni)
Match time:10 min (NL) az (EB 13 MIN)
Injuries:ON
Ball type:Mindegy
Time Limit: LONG
Extra Time:OFF
PK:OFF
No.Substitutions:3

Az egyenes kieséses szakaszban ne felejtsétek átállítani a time limitet és a PK -t ON -ra.

Eredmények rögzítése:                                   

A meccsek végeredményét itt a fórumon a Kupa menüpontra kattintva BE KELL ÍRNI. (Csak és kizárólag ide, nem a dumához.) RÖGTÖN a meccs(ek) után az egyik fél tegye meg. Nem kell mind két játékosnak megerősíteni, de mind két fél felelőssége, hogy jó eredmény legyen beírva. Innentől egy admin bevezeti az eredményt és frissül a táblázat.

Megszakadt meccsek:

Sajnos online meccsekről révén szó, elkerülhetetlenek a meccsszakadások. Ebben az esetben egy új meccset kell kezdeni és csak a hátralévő időt kell lejátszani. Nem kell megvárni a szakadás időpontját egyből mehet élesben. A két eredményt összeadva megkapjuk a végeredményt. Ezt kell utána az oldalra beírni.

Confederation Cup

PES Confederation Cup 1. győztese Tihanyi Portugáliával

 

Az Európa bajnokságról 1 és a nemzetek ligájáról szintén 1 játékos kaphat meghívót. Az aki Janek, Karesz és Kulacson kívül a legelőkelőbb helyen végez. A konföderációs kupára, ahogy az előző szezonban most is 8 játékos nyer bebocsájtást. Továbbá lesz még kijutási esély az Afrika és Ázsia kupából. És lesz még egy szerencsés játékos aki házigazdaként lesz jelen.  Aki részt szeretne venni a döntőben. A válogatott tornák végeztével ki lesz sorsolva egy szerencsés játékos aki, játszott valamilyen válogatott tornán, és nincsen elmaradt meccse a válogatottjával. 

Sorsolás útján az alábbi játékosok kaphatnak szerepet, ha addig nem szereznek kvótát:  Cube (Szenegál, Chile), Patrik (Anglia), Maxabo (Brazília) Szalab  (Franciország) Hedlund (Belgium) Kocka (Horvátország, Paraguay) Badzso (Mexico, Argentína), Januska (Elefántcsontpart), Karika (Ecuador) Zionduc (USA) Gézi (Peru) Nzsalex (Uruguay) Ez a felsorolás még bővülni fog a lejátszott kupák után.

A Konföderációs torna győztese egy évig virtuálisan elhódítja a PES Confederation Cup serleget. Neve pedig belevésődik a PES Klub történelem 1. valós serlegébe. Tihanyi neve alá mint a torna 2. győztese. És egy évig az ő birtokában lesz. 

 

 

 

 

 

 

Spanyolország
Kulacs
Kolumbia
Janek
Costa Rica
Karesz

 

 

 

Jó játékot!