Kupaszabály – általános

Kupák:

 
1. Draft:
A sorrend megállapítása következők szerint zajlik:

-Csoportkör alatt kiesettek eredményeinek összehasonlítása. (csoportokban azonos helyen végzettek összevetése)
-A rájátszás azonos szakaszában kiesettek eredményeinek összehasonlítása egészen a döntőig.
sorrend meghatározása ezen szempontok alapján történik:
1. szerzett pont
2. gólkülönbség
3. rúgott gól
4. kapott gól
5. Hirtelen halál

Hirtelen halál: Ha két játékos azonos pontszámmal áll és a továbbjutás múlik rajta nem számít a gólarány. Ez esetben játszaniuk kell egy újabb meccset. 10 perces + tizenegyeseket kell beállítani. 

Természetesen az kezdi előbb a draftot aki rosszabb eredményt ért el.

A csapatválasztásra mindenkinek 6 óra áll a rendelkezésére. 24:00-08:00 óra között védett időszak van. Ez idő alatt nem pörög a draft idő, de választani természetesen ilyenkor is lehet. Ha az ember kifutott az időből, akkor azokból a csapatokból választhat, amelyek maradnak a draft további folyamán.

Amennyiben valaki előre tudja, h nem lesz gépközelben, mikor rákerül a sor, lehetősége van elődraft küldésére Macinak Gyuricsnak vagy akár egy havernak aki be írja helyette. Elődraftnál a csapatokat a kívánt rangsorban küldjétek el. Arra ügyeljetek, h csak olyan csapatokat írjatok bele, aminek a megszerzésére reális esélyetek van. Így jobban halad a draft és mindenki boldog lesz, ámen.

– Új nevezők, kizárt játékosok:
Új nevezők az előző kupában szerepelt játékosok után választhatnak. Közöttük nincs sorrend, aki előbb beírja választását az viheti a csapatot. Kizárt játékosok utolsóként választhatnak.

 

2. Meccshiány, draftbüntetés:

 Meccshiány esetén a következő torna csapatválasztásánál meccsenként 1 drafthely büntetés jár.

 

3. Kupa időtartama:

A kupa lejátszására adott időtartam a csoportok létszámától függ. A szervező  határozza meg a kupa előtt v folyamán.

 

4. Meccsek lejátszása:

A meccseket friendly lobby-ban játsszuk.
Ha mindenki két meccset játszik csoportellenfeleivel:
„A” játékos létrehoz egy szobát, „B” játékos belép, lejátsszátok, majd az első meccsen otthon lévő játékos kilép majd vissza, és máris kezdődhet a visszavágó. Természetesen, ha valaki szeretne a visszavágó előtt új szobát létrehozni semmi akadálya. Idegenben lőtt gól szabály él a kieséses szakaszban. 

Ha mindenki egy meccset játszik csoportellenfeleivel:
A csoportmeccsek kezdete előtt a szervező kisorsolja ki mikor van otthon illetve idegenben, ez mindig megtalálható a csoportok alatt. (ettől nem lehet eltérni.)

Szoba paraméterei: (ettől nem lehet eltérni)
Match time:13 min
Injuries:ON
Ball type:Mindegy
Time Limit: LONG
Extra Time:OFF
PK:OFF
No.Substitutions:3

A rájátszásban mindig az éppen aktuális kupától függően kell beállítani a hosszabbítást és a tizenegyeseket. Ezt megtaláljátok a
Kupa – Kupaszabályok – Aktuális menüpont alatt.

5. Eredmények rögzítése:                                   

A meccsek végeredményét itt a fórumon a Kupa menüpontra kattintva BE KELL ÍRNI. (Csak és kizárólag ide, nem a dumához.) RÖGTÖN a meccs(ek) után az egyik fél tegye meg. Nem kell mind két játékosnak megerősíteni, de mind két fél felelőssége, hogy jó eredmény legyen beírva. Innentől egy admin bevezeti az eredményt és frissül a táblázat.

 6. Megszakadt meccsek:

Sajnos online meccsekről révén szó, elkerülhetetlenek a meccsszakadások. Ebben az esetben egy új meccset kell kezdeni és csak a hátralévő időt kell lejátszani. Nem kell megvárni a szakadás időpontját egyből mehet élesben. A két eredményt összeadva megkapjuk a végeredményt. Ezt kell utána az oldalra beírni.

7. Játékosok rendkívüli kiválása a kupából:  

  1. A kupák alatt sajnos néha megesik, hogy egy -egy játékos kiválik a kupa küzdelemből idő, türelem, egyéb miatt.
  2. Ha a játékosok létszáma egyenlőtlen csoportokat eredményez, (pl 5 csapatos csoport 2 db A és B csoport, 4 csapatos csoport 2 db C és D csoport) és a kevesebb létszámú csoportból válik ki egy játékos, ( a 4 csapatos csoportból) akkor azt a több csapatos csoportból való áthelyezéssel oldjuk meg. (PL 5 csapatos csoportból az a játékos kerül át a kevesebb csapatos csoportba, aki még lehetőség szerint nem játszott meccset. Ha 2 ilyen játékos is van akkor a csoportban az új nevező, utána pedig az előző kupában gyengébb helyezést elért játékos kerül át.  Így a példa szerint nem 3 csapatos lesz a csoport. hanem itt is legalább 4.)  Ez a szabály akkor lép életbe, ha a csoporton belül a csapatok száma 3-ra csökkenne, vagy ha erősen befolyásolná a többi csoport játékosainak a továbbjutását.
  3. Ha még nem kezdte meg a kupát az illető akkor első kőrben egy másik játékossal lesz pótolva. Ha nincs rá jelentkező, akkor a játékos nem lesz kivéve a csoportból, és a többiek 3-0 -val kapják meg a mérkőzést. 
  4. Ha megkezdte, az idáig megszerzett pontokat elveszti, a csoport többi tagja pedig 3-0 val megkapja az eredményt. Akkor is ha az a többi csoportból való tovább jutást befolyásolná. (Egyszerűség elve miatt)
  5. Az új játékos minden esetben nulla ponttal kezdi meg a küzdelmet. 
  6. A kupákhoz menet közben csatlakozni nem lehet. Kivéve, ha valaki nem folytatja a játékot egy csoportból és pótolni kell a játékost. 
  7. A csoportban ha határidőre be nem fejezett meccseknél az eredmény meghatározásánál azt veszem alapul, hogy melyik játékos kereste a másik felet többször. A pontokat az aktívabb játékos kapja. Ha egy 3. játékos továbbjutása is múlik az eredményen a szervező saját jogkörében határozhatja meg a végkimenetelt a játékosok által mutatott fair play szellemében. Ha két játékos közül egyik sem keresi a másikat, és 3. játékos helyezését döntően nem befolyásolja az épp jelenlegi táblázat lesz a mérvadó az eredmények beírása nélkül. Magyarán egyik fél sem kap pontot a le nem játszott meccse után. 

8. Mérkőzés egyeztetés:  Mérkőzés egyeztetés. Kötelező válaszadás 2 napon belül. Nem ültetjük fel a PES társunkat. Ha mégse érünk rá akkor írjuk meg neki miért, mert előfordul. És ajánljunk fel egy másik időpontot.

9. Sportszerűtlen magatartás: Nem csalózzuk, nem sértegetjük az ellenfelet. Ha kapok egy screen shootot ami bizonyítja azonnal kizárom a vétkes felet. A sértegetést még válaszra se kell méltatni, csak screen shoot és küldjétek el nekem. 

 
 Jó játékot mindenkinek!