Kupaszabály – általános

Kupák:

 
1. Draft:
A sorrend megállapítása következők szerint zajlik:

-Csoportkör alatt kiesettek eredményeinek összehasonlítása. (csoportokban azonos helyen végzettek összevetése)
-A rájátszás azonos szakaszában kiesettek eredményeinek összehasonlítása egészen a döntőig.
sorrend meghatározása ezen szempontok alapján történik:
1. szerzett pont
2. gólkülönbség
3. rúgott gól
4. kapott gól
5. Hirtelen halál

Hirtelen halál: Ha két játékos azonos pontszámmal áll és a továbbjutás múlik rajta nem számít a gólarány. Ez esetben játszaniuk kell egy újabb meccset. 10 perces + tizenegyeseket kell beállítani. 

Természetesen az kezdi előbb a draftot aki rosszabb eredményt ért el.

A csapatválasztásra mindenkinek 6 óra áll a rendelkezésére. 24:00-08:00 óra között védett időszak van. Ez idő alatt nem pörög a draft idő, de választani természetesen ilyenkor is lehet. Ha az ember kifutott az időből, akkor azokból a csapatokból választhat, amelyek maradnak a draft további folyamán.

Amennyiben valaki előre tudja, h nem lesz gépközelben, mikor rákerül a sor, lehetősége van elődraft küldésére Macinak Gyuricsnak vagy akár egy havernak aki be írja helyette. Elődraftnál a csapatokat a kívánt rangsorban küldjétek el. Arra ügyeljetek, h csak olyan csapatokat írjatok bele, aminek a megszerzésére reális esélyetek van. Így jobban halad a draft és mindenki boldog lesz, ámen.

– Új nevezők, kizárt játékosok:
Új nevezők az előző kupában szerepelt játékosok után választhatnak. Közöttük nincs sorrend, aki előbb beírja választását az viheti a csapatot. Kizárt játékosok utolsóként választhatnak.

 

2. Meccshiány, draftbüntetés:

 Meccshiány esetén a következő torna csapatválasztásánál meccsenként 1 drafthely büntetés jár.

 

3. Kupa időtartama:

A kupa lejátszására adott időtartam a csoportok létszámától függ. A szervező  határozza meg a kupa előtt v folyamán.

 

4. Meccsek lejátszása:

A meccseket friendly lobby-ban játsszuk.
Ha mindenki két meccset játszik csoportellenfeleivel:
„A” játékos létrehoz egy szobát, „B” játékos belép, lejátsszátok, majd az első meccsen otthon lévő játékos kilép majd vissza, és máris kezdődhet a visszavágó. Természetesen, ha valaki szeretne a visszavágó előtt új szobát létrehozni semmi akadálya.

Ha mindenki egy meccset játszik csoportellenfeleivel:
A csoportmeccsek kezdete előtt a szervező kisorsolja ki mikor van otthon illetve idegenben, ez mindig megtalálható a csoportok alatt. (ettől nem lehet eltérni.)

A fordulók heti lebontásúak. Heti 2 mecset kell lejátszani. Ez gyakorlatilag 1 párharc. Minden játékosnak 2x van lehetősége kicsúszni a határidőből. A 3. ilyen esetnél a játékos automatikusan a következő kupát kihagyja. Sorozatos késések és elmaradások esetén a játékos akár kizárásra is kerülhet az aktuális kupából. Ez a szervező hatásköre eldönteni. 

Szoba paraméterei: (ettől nem lehet eltérni)
Match time:13 min
Injuries:ON
Ball type:Mindegy
Time Limit: LONG
Extra Time:OFF
PK:OFF
No.Substitutions:3

A rájátszásban mindig az éppen aktuális kupától függően kell beállítani a hosszabbítást és a tizenegyeseket. Ezt megtaláljátok a
Kupa – Kupaszabályok – Aktuális menüpont alatt.

5. Eredmények rögzítése:                                   

A meccsek végeredményét itt a fórumon a Kupa menüpontra kattintva BE KELL ÍRNI. (Csak és kizárólag ide, nem a dumához.) RÖGTÖN a meccs(ek) után az egyik fél tegye meg. Nem kell mind két játékosnak megerősíteni, de mind két fél felelőssége, hogy jó eredmény legyen beírva. Innentől egy admin bevezeti az eredményt és frissül a táblázat.

 6. Megszakadt meccsek:

Sajnos online meccsekről révén szó, elkerülhetetlenek a meccsszakadások. Ebben az esetben egy új meccset kell kezdeni és csak a hátralévő időt kell lejátszani. Nem kell megvárni a szakadás időpontját egyből mehet élesben. A két eredményt összeadva megkapjuk a végeredményt. Ezt kell utána az oldalra beírni.

 
 Jó játékot mindenkinek!