Duma

“Számomra nagyszerű motiváció, ha az ellenfél szurkolói kifütyülnek engem idegenben. Ám fáj nagyon, ha a hazai közönség teszi ezt velem. Ez olyan, mintha hazamennék, és a gyerekeim kiröhögnének.”

— Daniel Alves

Duma bejegyzéshez 20 hozzászólás

Vélemény?

Be kell jelentkezni a honlapra egy hozzászólás beküldéséhez.

 1. Én csak a My Clubot illetve az Ultimate verziót tolom. A PES-nek idén egyetlen egy dologra kell ráfeküdni a dizájn és több játékmód! A kártyák irtózatosan gagyik a játékmódok borzasztóan unalmasak! Van a ranked a matchday aztán lefőtt! Nincs egy Division Rivals nincs egy WL nincs egy SBC amik valljuk be elég patika módok a FIFA-ba!
  Sajnos ami valószínű elkerülhetetlen a PESbe is ez a nem is tudom hogy hívjátok amikor bekapcsol a rendszer és nem nyerhetsz! Hiába van Ronaldo Messi szemben Smallingal meg no name védőkkel! 20 kapura lövés Leno fog mindent ellenfél egyszer elmegy Varane hátba rúgja Piquet majd Ter Stegen bevédi!
  Én nem rég váltottam PESre és azt mondom maga a játék jobb de idén rá kell feküdni a fent említett dolgokra mert különben csak ideig óráig tudják megtartani az átvándorlókat 🙂
  Egy biztos engem megvettek 2021re 🙂

 2. Ezekben (stadion, hangulat stb) valóban egy picit fejlődhetne a Konami. De minden egyéb topicban veri a Fifát 🙂

 3. Ja egyébként a magyar bajnokságot én szurkolói hangokkal játszom (elindítom számítógépről az összevágott hanganyagot) és hááát hihetetlenül élvezem! 😀
  UTE – ZTE meccs volt a múltkor, Feczesin 2 gólt fejelt, nagyon durva a pali. Ki is kaptam. 😀

  El nem tudom mondani mennyire hálás vagyok az option file-ért! 😉

 4. Okés! 😀
  Viszont tényleg nem kizárólag neked szólt, régebben is felröppent már ez a téma meg pont tegnap előtt volt erről egy beszélgetésem is ahol lefifásoztak. 😀
  Nekem fifában ami jobban tetszik:
  Licenszek, stadionok, szurkolói meccshangulat, zászlók, koreók, játékmódok, online szerver stabilitás, sztori mód (igen, k#rva jó volt az Alex Hunteres sztori), nagyobb adatbázis, cselezés, bal ravasz használata.
  Ha megnézed ez mind-mind körítés, kivéve talán az utolsó kettőt de az csak személyes vélemény, PES-ben is lehet cselezni ill területet fogni.
  Játékmenetben, magában a játékban jobb a PES, Fifában a körítés az ami jobb. Szerintem a KONAMI pont a játékmenetre gyúrt rá, a körítés pedig másodlagos volt, míg EA Sportsnál ez fordítva történt idén (is). 🙂

 5. Tényleg nem vitaindító, Czera. Én kezdtem ezzel a Fifa vs PES hozzászólásommal, így nem tudom nem magamra venni 😀
  És ezek zavartak a mondandódban:
  “Lehet jövőre fifával fogok játszani, na és akkor mi van?”
  “Mit számít, hogy kinek mi tetszik jobban!?”
  Mivel pont ezekre kerestem a választ és nem oltottam be senkit, ezért értelmezhetetlen, amiket írtál.

 6. Sziasztok napokban lesz valami Kupa ?vagy bajnoki mert szeretnék indulni

 7. Egyetértek Janek és Czehzoli gondolataival én sem tudok játszani a fifaval , pedig egy min 10 évig mindkettőt megvettem , de ahogy beraktam a FIFA – t egy játék után ki is vettem , mert nem adja meg azt a játékélmenyt ami miatt a PES- t szeretem , minden hátránya ellenére .A barátaim és ismerőseim 90 százaléka a fifaval játszik , én vállalom mindegyikkel szemben , hogy nem tudok veletek játszani csak ha a PES- el játszunk , de ez többségében elmarad , így kiestem a velük való játékból , de ez engem nem zavar ! Ugyanakkor nem minősítés hogy aki peses vagy fifas az jobb játékos , nekem a részletek ami a játékban van , indítás cselezes , taktika sokkal jobban számít , mind az hogy a játékoson mennyi izzadtsag látható , bár már ezen a területen is fejlődött a PES. Azért szerintem aki ebben a klubban regisztrált , annak van nem kis elkötelezettsége a PES iránt , legalábbis én biztos nem regisztrálok és a jövőben sem fogok a FIFA hasonló klubjába , persze mindenki más és ezt a szabadságban kell hagyni és tiszteletben kell tartani , de én hűséges és elkötelezett vagyok a PES iránt ! Köszönöm mégegyszer a befogadást és hogy megoszthattam a véleményemet ! Üdv

 8. Zoli,
  Akinek nem inge az ne vegye magára! 😀 Nem neked szólt, csak leírtam a véleményem egy “szerintem”-mel kezdve.
  Na de akkor én most PES-es vagyok mert azzal játszok. OK.. 😀
  Valóban volt ilyen ‘szélről beadod és gól’, de ezt később már javították. Nekem a Fifa06ban maradt meg ez nagyon, hogy a Chelseavel szinte csak arra játszottam karrier módban. 😀

 9. Czera , nem először veszem észre, hogy feleslegesen próbálsz bölcselkedni 🙂
  Nem kell ilyen, nincs itt semmiféle ellentét. És így van, mindenki azzal játszik, ami neki jobban tetszik.
  És amíg mind a 2 játék létezik és te az egyik mellett leteszed a voksod, akkor bizony Fifás, vagy PES-es leszel. (azt nehezen tudom elképzelni, hogy valaki mind a kettőt pörgeti ezerrel)
  És mivel én máshogy nem tudok a Fifára nézni, csak úgy, hogy Janek szavait idézve pálcika emberekkel , leszaladsz a szélre és beadod / gól, így érdekelt, a többieknek milyen élményeik vannak.
  Maci, azon a mondaton és is elmosolyodtam és az tetszett benne, hogy smileyt nem használt.

 10. PS1en még én is nyomtam a Fifát(nem tudom melyik rész lehetett,de minden válogatottal megnyertük a VBét,ahol a legegyszerűbb gólszerzési mód az volt,hogy beadtad és vagy befejelte vagy beollózta a ficakba.)Utána találtam rá a PESre(sőt még a This Is Footballt(TIF) is kipróbáltam).Életszerűbb volt a fizika,a ritmusból cselezés,a védekezés na meg a gólok.A meccs hangulat kárpótolta a licenszeket.Néha azért demo szinten,elvétett szülinapi ajándékként belenéztem a Fifákba is,de az annyira nem kötött le.A PESnek is voltak/vannak hibái ,de azt jobban elviselem.Mindenki azzal játszik ,amelyik neki jobban tetszik.

 11. PL licensz, hangulat, jobb online mód, Alex Hunter sztori.. sokáig jobb opció volt a fifa, a hasonló hangulat pl. a mai napig nagyon hiányzik a pesből lássuk be..

  Üdv az újabbaknak!

 12. Gyurics, te már a dugást is munkának hívod? Te kis kurafi!

  “Később PS1-en volt egy fasza Ronaldo-s (nem a buzi) focis játék.”
  😁😁😁
  Gondoltam ezt berakom az idézetek közé de hát már nem is működik az a szar. El lesz intézve.

 13. Bocs fiúk szerettem volna ma kiírni a BL draftot de egész nap melóztam és most értem haza..
  Holnap mindenféleképpen kiírom legkésőbb este de remélem lesz napközben egy kis időm megcsinálni!
  Még egy kis türelmet kérnék. 🙂

 14. Szerintem nincs olyan hogy fifás vagy peses. Azzal kell játszani ami jobban tetszik.
  Lehet jövőre fifával fogok játszani, na és akkor mi van? 😀
  Mit számít, hogy kinek mi tetszik jobban!? Én minden évben kipróbáltam mindkét játék demóját, eddig a fifával játszottam, de idén a FIFA 20 nagyon nem tetszett, új kihívásokra vágytam, valamint magyar bajnokságra. A Pes2020 és a Pesklub közössége ezt 100%ig megadta szóval teljesen jó döntést hoztam. 🙂
  Remélem, hogy idén nagyobb büdzséből dolgoznak a fejlesztők és még jobb lesz a PES, na meg a FIFA is. A kiélezett verseny csak jót tesz mindenkinek.
  A FIFA 2 évente szokott valamit letenni az asztalra. Emlékezzetek.. Fifa15 újítások, Fifa16 ugyan az, Fifa17 újítások, Fifa18 ugyan az, Fifa19 újítások, Fifa20 nem ugyan az hanem még rosszabb. 😀

  Na szóval szerintem az idei évben a verseny a két játék között még nagyobb lesz, és hiába győzködtök itt bárkit hogy márpedig ez a jó a másik meg szar, akkor is azzal fog játszani ami neki tetszik, és nem ez a lényeg?
  Ne más véleménye után menjetek, azzal játszatok ami nektek tetszik! :))

  Nem tudom mennyire tudjátok de én Fifahungary tag voltam, segítettem anno a magyar bajnokság készítésében is. Nem a FUT miatt fifáztam tehát..
  Volt egy 50 részes videósorozatom is: https://youtu.be/4yMpI94gF9Q

  Most viszont 100%ig a PES mellett vagyok, és gyakorlok, tanulok, élvezem a meccseket! 🙂 Csak ne mondja rám ez miatt senki se, hogy “peses”…. 😀 Azt se, hogy “fifás”.. Nem kell ilyen..

 15. Czehzoli: az UT és a japán bajnokság full manual iranyítással nagy kedvenc a Fifa-ban. A Pes-ben éveken át elriasztó volt a kapusok balfaszkodása.

 16. Lehet nevezni a francia ligára, ami várhatóan a következő héten indul. Szokás szerint az előző pontvadászat résztvevői választhatnak először csapatot draft rendszer alapján. Majd jöhetnek az új nevezők, köztük nem lesz sorrend, aki hamarabb beirja a draftolók után a csapatot viheti.
  http://www.pesklub.com/francia-liga-ps4/

 17. Üdv az új tagoknak! Sok sikert és kitartást! 🙂
  Zoli!
  Én is “fifás” voltam eddig. 🙂
  Mindig is szerettem a focis játékokat. Mivel mindig is fociztam és a mai napig is járok, ha tudok.
  Még C64-en játszottam először a Microprose Soccer nevű csodával 😀
  https://www.youtube.com/watch?v=kMgq6IcpDDs
  Később PS1-en volt egy fasza Ronaldo-s (nem a buzi) focis játék:
  https://www.youtube.com/watch?v=S8xtm1nFDMA
  Aztán jöttek a fifák:
  https://www.youtube.com/watch?v=H0aNERVHPVM
  Én ekkor még nem is hallottam pesről, ha jól tudom régen az volt a winning eleven, bár arról se nagyon hallottam és nem tudom mikortól van.
  Aztán 2013-at már pc-n játszottam és megvettem eredetiben, hogy tudjak online játszani. Én szinte csak Pro Club-ot játszottam mindig a társaság miatt.
  Utóbbi években próbálgattam pes-t is, de online része siralmasan gyenge fifához képest, ezért nem maradtam meg soha pes-nél. Pedig több haverral is beszéltük régen is, hogy sokkal másabb, életszerűbb, minden meccs más stb. Mégis maradt fifa, online miatt.
  Én nem szeretek már évek óta gép ellen játszani.
  Az idei pes szerintem magasan veri fifát! 🙂
  Nem véletlen jön ennyi “fifás” ide is 🙂
  Nemrég megvettem fifát is, mert haverok csábítottak, de csak pro club-ozok néha velük. Rendes online bajnokság van 11v11. Első osztály, MTK, Puskás Akadémia, Szombathely, Trollfoci stb. esport csapatai ellen.
  Ha pes online részét fel tudnák éleszteni kicsit jobban (ne csak myclub-ról szóljon online), szerintem a fifa kurva nagy bajba lenne. Már így is valamit fel kell mutatni jövőre, mert még többen fognak átpártolni pes-re.

 18. Fú mi volt itt. Kocka elleni 2. meccsem Már nem fényes a videó. 🙂

 19. No offenze, csak egy kérdés az exfifásoktól! Miért?? Miért ennyi év Fifa? Mi az, ami abban a játékban élvezetes volt. Tényleg érdekel! És persze Üdv minden új tagnak!!

 20. Sziasztok Giga vagyok.
  2019 év végén váltottam a PES-re 15 év FIFA után. Szerencsére jó döntésnek bizonyult és nagyon élvezem a játékot.
  Az oldalról egy Facebook csoportban hallottam és megörültem neki mert a játék módok kicsit unalmasak nekem a nagy WL-ek után de ez a házi bajnokság nagyon csábító 🙂
  Természetesen megértettem hogy újoncként gyengébb csapattal kell lennem de így is a végső győzelem a cél 😂 és természetesen végig játszom az összes meccset 😉