Duma

“Valamit biztos mondott Materazzi, amitől Zidane így begurult. Mert attól, hogy “ejnye-bejnye Zizou-kám, ezt nem kellett volna”, nem tenne ilyet…”

— Urbán Flórián

Duma bejegyzéshez 20 hozzászólás

Vélemény?

Be kell jelentkezni a honlapra egy hozzászólás beküldéséhez.

 1. Nem csak feltétlen a lagg miatt játszhatatlan az idei rész online.

 2. Nem Brecht, meg is beszéltük, csak szándékosan nem írtam neveket.

 3. Keszeg.
  Badzsoval játszottam eleget tavaly is. Akitával 3 meccset nem túl rég. Egyedül Nyhsupporterhez nem volt szerencsém. Minden rendben volt a csoport ellenfeleiddel a kapcsolat. Nem a te netedet lopja a szomszéd? 🙂 Neked meg azért ilyen rossz? 🙂 🙂 🙂

 4. Információ -> online lagg

  “PES egy olyan játék ami sajnos soha nem volt hibátlan online. De ha vezeték nélkül (wifi-n) nyomja az ember, akkor főleg nem lesz jó. Sokszor nem szándékosan, de szimpla dolgok rontják a kapcsolatot és okozzák a laggot.
  Következő dolgokat kell figyelembe venni:

  Hálózati kábellel csatlakoztasd a PS3-at a routerhez, modemhez illetve, ha lehetőséged van rá közvetlenül a falból kijövő kábelt a géphez.
  Ne játssz wifi-n keresztül. Ha nincs más választékod, akkor alábbi lépéseket tedd meg.
  Zárj be mindent ami befolyásolhatja a kapcsolatot. Például torrentek, mindenféle letöltések, Youtube vidéok, streamek. stb..
  Esetleg a családtagok is az előbb említett dolgokkal foglalatoskodnak? Ha így van, akkor hagyd a meccseket későbbi időpontra vagy mond meg az asszonynak hogy ne Skype-oljon a barátnőjével mert kurva fontos focimeccset játszol valami taknyossal online. Biztos nagyon megértő lesz. 😀
  Nem elég azt állítani hogy “nekem erős az internetkapcsolatom”. Ha akar az ember, 1 Mbit-es internettel is simán lehet játszani laggmentesen. Nem az internet sebessége a legfontosabb. Sokszor egy program a PC-n, egy router vagy a megosztott internetkapcsolat okozza a problémát.
  Ha egy játékos felé többen jelzik hogy laggolnak a meccsek, akkor valamelyik szervező ellen tesztmeccseket kell játszania. Ha a probléma továbbra is fent áll, akkor nincs más választásunk mint hogy kizárjuk a játékost ligákból, kupákból ameddig meg nem oldja ezt a problémát.”

 5. Én amióta itt játszom egyszer nem laggolt még egy meccs sem.
  Én is telekomos vagyok, mint Zolika.
  Csináltam egy tesztet most:
  https://www.speedtest.net/result/8763502166
  Ilyen netem van.
  Bár a héten, jövőhéten váltunk Digire pont 🙂

 6. Ez a wifis dolog le is van írva valamilyen fórumon vagy bárhol?

 7. Nem tudom Zoli nalad mi.lehet a gond allandoan de en 38 meccs utan el tudom mondani egyszer sem.laggolt egyik meccsem sem. Ellenfeleim sem panaszkodtak erre eddig.

 8. Jól tudod! 🙂

 9. Na de olyat nem lehet ugytudom 🙂

 10. Sokan már tudják, hogy erősen gondolkodom rajta, hogy visszalépek! 😐

  18 meccsem van, csupán 1 vereség, de a játékmenet így, hogy laggol teljesen elveszi az élményt..

  A brazil bajnokságban csupán 2 laggos meccsem volt, itt meg folyamatosan.
  Ok, Konami elismerte a hibát, de ez nem vigasztal. 😐
  Czera ellen vicc volt mindkét meccs. Passzolni nem mertem, mert nem tudtam, hol ér földet a labda.
  Még 32 meccsem lenne, ami kurva sok.

 11. Azért van lagg, mert sokan wifin játszanak, ami szabályellenes ráadásul. Nekem is ráment az EL, mert volt laggos ellenfelem, nem is egy, de nem tettem közszemlére. Amúgy se bánom, mindegy is. Mindenkinek a becsületére van bízva, de aki wifin játszik, az tudja hogy kibaszik az ellenféllel, mert nem nála lesz szar a játékmenet, hanem a másiknál.

 12. @Karesz

  Mi a gátja a nagyobb reformoknak?
  – Kiegyenlített legyen a mezőny és minimális a lemorzsolódás. (ezeket a célokat szolgálnák egyértelműen szerintem.)
  -a többség érdekeit tartjuk szem előtt (egy szavazással teljesen korrekt lenne)

 13. Srácok örülök, hogy ilyen aktivak vagytok. 🙂
  Először mindeképp meg kell várni, hogy mennyien neveznek majd a következő ligára. Nagy remorfokra ne számitsatok. Én ilyen maradi gyerek vagyok 😀
  A földön kell maradni, mindenképpen a többség érdekeit tartjuk szem előtt. És persze azt, hogy kiegyenlitett legyen a mezőny és minimális a lemorzsolódás. Janek, Brecht, Keszeg köszi 🙂
  Holnap jöttök a meccsre? valaki a B szektorba esetleg?

 14. Karesznek tavaly talán, vagy előtte felvázoltam egy 8 – 10 csapatos liga rendszert több osztállyal + kupával egybekötve. Nagyon udvariasan nemet mondott. Szerintem a jól bevált módszeren nem akar változtatni.

 15. Hát jó nagy lavinát indítottam 🙂
  Pedig csak random sorsolást dobtam be XD

 16. Engem nagyon befolyásol még a minimális lag is. Néha volt olyan meccsem amikor erőteljesen lag volt az egész. Akkor általában vereség lett a vége. Nem tudok koncentrálni, túlságosan ideges leszek rajta. A bajnokságot illetően Janekkal értek egyet, most is lesznek páran akik nem fejezik majd be.

 17. Sziasztok!Én nem vagyok semmilyen reform ellenzője és nem rosszak az ötletek srácok.Karesz szervezi a bajnokságokat régóta és jól csinálja, szerintem mindenképpen neki kell rábólintania elsősorban a változtatásokra.Ez a bajnokság kiugró létszámot hozott,de még ez se ment végig és valószínűleg nem mindenki fogja befejezni.Átlagban azért 18-12 fő játszik végig egy ligát.Ha elkövetkező bajnokságokban is ilyen nagy számban leszünk , akkor venném fontolóra a másfajta lebonyolítást.Ez csak az én véleményem.

 18. Tudom javasolni a kifogasgenerator -t en is onnan nezem hogy mint mondjak ha veszitettem.
  10/9-en elegedettek vele

 19. Nyhsupporter írja
  “Megszenvedtem, és én nem a lagg számlájára írnám”

  Én nálam a lagg a legnagyobb ellenség! Teljesen tönkreteszi az egész meccset, az élményt. Súlytalan lesz a játék, elveszik a fizika, korcsolya lesz a játékosok lábán. Nyomod a gombot és későn reagálnak a játékosok…

  Elméletileg jó lett a netem, ma kiderül 😉

 20. Nem tudom miért lenne több munka, a szisztéma ugyanaz csak nem egy tabella, hanem több lenne, gondolom jelenleg is excellel van megoldva a dolog, Youtube-on is van fent videó amúgy “how to create football league table in Excel 2013”, szívesen segítenék én is a amúgy