Duma

“Gyuri én szerintem indulok majd. Mert ha kevesen vannak kevés meccset kell játszani és az kevés vereség.”

— Zsofesz

Duma bejegyzéshez 20 hozzászólás

Vélemény?

Be kell jelentkezni a honlapra egy hozzászólás beküldéséhez.

 1. Szerintem nem lenne több munka (persze ebben most nincs belátásom) ugyanannyi eredményt kell felvinni mintha 1 liga lenne csak 2 táblázat lenne ennyi a különbség. amúgy ah tudok és kell segítek amiben tudok nagyon szívesen. De nyilván a”vezetőség” fog dönteni én csak felvázoltam egy elképzelést. Ha le is morzsolódik sok ember akkor is meg lehet csinálni szerintem a 2. osztályt akkor sem lenne hülyeség. Mondjuk 8-8 csapatos osztályok. Jobb csapatok közül lehetne draftolni és hamar lemenne 1-1 bajnokság is.

 2. Kupa örök draft szerintem is jó ötlet lenne és izgalmasabb.

 3. Srácok jó látni, hogy ilyen lelkesek vagytok, de még több gondot meg munkát okoznánk Karesznek, biztos hogy minden úgy fog maradni, ahogy most van.
  Egyébként most nagyon szép számmal vannak játékosok, de pár hónap múlva 70%-uk nem fog indulni. Nekem most se tetszik az online játékmenet annyira, de ez még sokkal rosszabb is lesz, csak ki kell várni. Ne legyen igazam.

 4. Nyhsupporter és saviola83 veletek vagyok! 😉

 5. Meg egy gondolat aztán befejeztem 🙂

  Tényleg az is jó lenne, ha pörgősebben menne le egy bajnokság, ha valaki számára unszimpatikusabb csapat jut, ne kelljen már 50 meccset végig “kínlódni” velük.

 6. Én abszolút adom, talán még jobb is mint egy rájátszásos opció.

  A kettő kombinációjan is el lehet filozni amúgy szerintem, első osztályban pl egy alsóházi rájátszás a kiesés ellen, szintén élesebb meccseket hozhatna, mert aki kiesőzónában lenne valamivel több eséllyel tudna pontokat gyűjteni, mivel nem az első 3 ellen kellene próbálkoznia pl.
  Drafthoz még annyit fűznék hozzá magam részéről, hogy ott szerintem érdemes hagyni a jelenlegi rangsor alapú választást (a hátrébb állok válasszanak előbb), viszont emellett is, én simán eltudnám képzelni, hogy pl. mindenki 4 csillagos csapatoknál válogasson.

  Abban biztos vagyok, hogy némi változtatással még színvonalasabbá tehető, ez az amúgy is gyilkos bajnokság.

 7. Vagy például még 1 ötlet. Vegyük alapul most az angol ligát.Van 25 csapat amikor vége a bajnokságnak tegyük fel az első 12 csapat jelentené az első osztály a többiek a másodosztályt. Elkezdené mind a 2 csoport ugyanezt a ligát 1. osztállyal és 2. osztállyal. az első osztályban is maradhatna a draft és a 2. osztályban is. Majd ezen osztályok befejeztével az 1. osztály utolsó 2 helyezettje kiesik a 2. osztály első 2 helyezettje feljut. Magyarul mint egy rendes liga lebonyolítás.

  Szerintem ennek több pozitív oldala is lenne.
  1. A két külön osztályban kb hasonló képességű játékosok lennének kiélezettebb meccsek és az esetlegesen kevesebbet játszó játékosok akik nem annyira jók még közel hasonló ellenfelek ellen játszhatnának és fejlődhetnének
  2. Kevesebb játékos egy ligában klb 10-12 így hamarabb lemenne egy bajnokság akár egy hónapon belül is így hamar lehetne úgymond feljutni és kiesni is.
  3. Mivel egy osztályban kevés csapat lenne 10-12 kb ezért egy nagyobb ligából sem lenne az hogy valakinek csak tényleg nagyon gyenge csapat jut hanem azért 10 12 jó és közepesen erős csapatot lehetne választani minden ligából főleg gondolok itt a top ligákra ahol azért vannak kimagasló csapatok.
  4. Meg lehetne határozni az 1. osztály létszámát mondjuk 10-12 főben

  Hirtelen ennyi érv jut eszembe emellett a lebonyolítás mellett. tudom nem mindig lesz 25 játékos minden liga alkalmával de pl aki az első ligába tartozik azok kb minden bajnokságban fognak indulni. Ha pedig mégsem akkor fel lehet tölteni a 2. osztályból. Új indulók pedig kezdésként indulhatnának a 2. osztályban.
  Szerintem a játéktudás béli különbségek ezáltal a lebonyolítás által közelebb kerülnének egymáshoz. Kevesebb meccs egy ligában hamar lehetne új ligát kezdeni.
  Úgy gondolom kezd nőni a PES tábora és lassan el fogjuk érni a 20-30 állandó tagot arra pedig talán ez lenne alegjobb megoldás.

  Vélemények?

 8. @Nyhsuuporter..szerintem nálad a pont! 👍

 9. A célnak szerintem annak kellene lennie, hogy minél több kiélezett, élvezetes meccs legyen, egy 1 fordulós körrel a gyengébbek, jobbak elleni meccsei is élesebbé válhatnának.

 10. Egyforma csapatokat, felső és alsóházat 🙂 miért ne lehetne pl. 1 meccses forduló mindenki-mindenki ellen, aztán az alsó felsőházban odavisszavágó pl, vagy akár 3 meccs is?

  Mondtátok, hogy az alsóházi sok mindenkit nem érdekelne, és a vereségekben mi az öröm( manoval pl. teljesen komolytalanul fejeztem be a meccset) , 2. Aki alsohazba kerül, 1 meccs erejéig megmérettetheti magát a legjobbakkal így is.

 11. 😀 😀
  A random sorsolástól, hogy jutottunk el oda, hogy vegyük ki a Liverpoolt meg a Cityt? 🙂
  Vagy ahol gyengébb a csapat, ott hendikeppel játszunk? Azért ennyire ne rugaszkodjunk el a valóságtól…
  Lehet Brechtnél van az igazság és mki is boldog lenne, ha draft a ligában, sorsolás a kupában. De persze ezek csak 5letelések.

 12. Én még az angol bajnokság előtt felvetettem, hogy vegyük ki a Man Cityt és a Liverpoolt,mivel irreálisan gyorsak és nagyon kiemelkednek. Erre az volt a válasz, hogy ez így milyen angol bajnokság lenne…

  Az igazán jó meccsek, az egyforma csapatokkal vannak.
  Tegnapi Liverpool elleni meccseket szerintem lagg nélkül sem élveztem volna. Óriási sebesség különbség volt, normális játék nem alakult ki.
  ____________

  Jelenleg a Telekomra várok, majd kijönnek a héten. Valami van néhány napja a netemmel.
  Mondjuk az is fura, hogy mondjuk 350/8 MB a netem. Túl kevés a feltöltési sebesség. 😐
  Remélem tudunk ezen változtatni.
  ________________

  Viszont friss hír, hogy a PES elismerte, hogy valami nem stimmel a szerverekkel… 😐

 13. Laller képzeld el mit művelne ellened egy Barcelónával egy top játékos. A draft rendszer szerintem meg baromi jó. Kiegyenlíti az erőviszonyokat. Főleg az új érkezőknél általában kiszűri a jöttem mentem játékosokat. Akiknek egy egy vereségtől el megy a kedve. A Kupában viszont én is a sorsolás mellett szavaznék. FIYOO remélem nem vette el a kedved az Euroliga a további játéktól. Eléggé szerencsétlen helyzet volt.

 14. A draft az egy igazságos rendszer ha a cél az, hogy kiegyenlítettebb legyen egy bajnokság. A sorsolás meg a sorozatosan utolsóként draftolókkal lenne korrekt lépés, ami szerencsére bízná a kiegyenlített bajnokság sorsát. A 4 csillagos csapatok pedig (szerintem) mélyitené a meglévő szakadékot és a különbségeket. Így is van rá példa, hogy vagy így vagy úgy de lenézik a másodosztályú indulókat. Szerencsére nem gyakori, de volt rá példa.
  Talán mindhárom választási rendszer életképes, de kettő biztosan átrajzolná és meghatározzná a résztvevők minőségét és azok számát.

 15. A véletlenszerű csapatsorsolás tényleg jó volt az EL-ben is, szerintem mindenkinek.

 16. Laller. Ilyen sztem max a “szezon” végén lesz, amikor már várjuk a 2021-et. Addig jók ezek a klasszik bajnokságok.
  Én a Draftot “szüntetném” meg. A szerencsére bíznám, ki milyen csapattal van. Sosem fogok tudni elsők között választani csapatot , így esélyem sem lesz soha egy Barcelonával lenni, pedig kipróbálnám magam 🙂 És ezzel lehet, hogy sokan vagyunk így. És én élveztem az EL-ben ezt a sorsolós bulit, mondjuk ha videó is lenne hozzá. Igazi izgalmak.

 17. Több embernek kellemetlen, vagy inkább nehéz ez a bajnokság, mivel gyenge csapattal kell sokszor sokkal jobb ellenfél ellen játszani. Persze aki jó, annak ez nem annyira nehéz, mert én is kaptam már ki másodosztályú csapattól.
  Nem én szervezem a bajnokságokat, csak egy ötletem lenne a következőre.
  Mi lenne, ha valami olyasmit találnánk ki, hogy mindenki csak 4 csillagos csapattal lehet? Abból szerintem elég sok van a különböző bajnokságokban. Vagy 3,5 csillagos, amelyikből több van.

 18. Elég sokan kerestetek ezért itt írok. Szombat este 18:00 után bajnokira vagyok. Szerencsére ez az Angol nem az ellenfél keresésről szól. Még én érzem magam kellemetlenül, hogy idő hiányában nem tudok mindenkivel egyeztetni. TARTSÁTOK MEG A JÓ SZOKÁSOTOKAT!!! 🙂 Tényleg nagyszerű lenne, ha ennyien be is fejeznénk a bajnokságot.

 19. Holnap minden reményem szerint 7-től 9-ig leszek, lehet, hogy tovább is!
  Aztán csak vasárnap!
  PS Messengeren mindig elérsz!

 20. Hunbrecks neked mikor lennének jók a meccsek EL kiesésben? Alapvetően én hétköznap 6-tól (hétfő kivételével) hétvégén bármikor.