Duma

”Lehet rosszul játszani, de lélektelenül soha! Van úgy, hogy az embernek rossz napja van és a pályán semmi sem sikerül. Nem számít, a lényeg az, hogy lássák rajtad az emberek, hogy megszakadsz a klubbért, a szurkolókért és akkor a vereség is meg van bocsájtva. Ilyen egyszerű!”

— Simon Tibor

Duma bejegyzéshez 20 hozzászólás

Vélemény?

Be kell jelentkezni a honlapra egy hozzászólás beküldéséhez.

 1. Gondolom nem újdonság számotokra, de benne lesz a teljes Seria A liszensz a PES 20-ban.

  Áruljátok el Nekem, mert régóta nem értem. A Fifának mkst akkor kizárólagos liszensz van a birtokában, vagy normál liszensz? Az utóbbit egyszerre több játék is megvásárolhatja ezekszerint. Fifában gondolom az Angol, Spanyol, Francia, Német bajnokság az exclusive. Ezenkívül minden más bajnokságot, megvásárolhatna a KONAMI is?

  Nyilván a 2 cég között vannak pénzügyi különbségek, de a PES szépen lassan építkezik, jól csinálják a srácok.

 2. Hagyjuk ezt a magyar focit, Simon Tibivel együtt meghalt sajnos. R.I.P
  Azt mondjátok meg nekem, hogy a 19-ben már nincs role control?
  Azaz, hogyha offline coopot játszok, akkor egyikünk a védősort irányítja, másik a támadókat.
  18-ban még volt ilyen a side selectnél…
  Köszi!

 3. az a baj nálunk nem a fociért élnek halnak hanem a fociból élnek 🙂

 4. Kiscsoki köszi hogy ezeket leírtad ! Ez a problema szerintem is ! Tudok egy konkret peldat aki azert lett profi focista mert apuci nyomta a lóvét a csapatoknak ! Úgy hívják , hogy Grúz Tamás ,volt fradi jatékos , még egy újpest elleni meccsen golt is szerzett fejjel azthiszem ami vagy 1-1 lett vagy 1-0ra nyert a fradi , nem emléxek! Na ellene rengeteget jatszottam ifi koromban ,védő volt én csatár ,semmi extra dolgot nem tudott,nem magaslott ki a mezőnyből ,max cm-ben ! 🙂
  Ugye a salgótarjáni SBTC jatekosa volt en meg egy videki csapatnal kezdtem , Mátranovák! Nb3bol visszaestek ,akkora sztárok voltak mar akkor ,hogy mikor megérkeztünk ment a duma na megjottek a parasztok stb , kikaptak tőlünk 7-1re , volt egy roma csatárunk Izidor még tarkóval is gólt fejelt nekik bakker 😅, nagy tehetség volt ,alkesz lett ,nulla karrier ! Visszatérve Grúzra , elkerült a békéscsabába mikor az nb1es lett ,ugy hogy az apja nem tudom kinek fizetett 2 misit hogy a mehessen a csapatba , és ebből az lett hogy vhogy csak sikerült a fradiig jutni , gondolom megbizhato teljesitmenyt nyujtott , volt kaposvaron is ,aztan egy ligaválogatott az ACMilan ellen ahol a 10 evvel oregebb Seedorf ugy fordult le rola hogy azt se tudta hol van ! Szoval ő se lenne sehol ,meg nem a focibol élne ,ha apuci nem tolja anyagilag ,meg gondolom kapcsolatai is voltak ! Abban a 2 ifi csapatban kb 10 tehetségesebb focista volt ,de nekik nem volt ilyen szerencséjük , hogy befizetik őket úgymond !

 5. Atika szépen kérlek valami zalai különlegességgel várj minket 🙂

 6. Dani szívesen látlak! Ha szépen megkérsz, akkor főzök is nektek valami finomat!

 7. Én csak szerb alacsonyabb osztályokig jutottam, nem voltam elég kitartó, de pl. az egyik haverom és a másik havorom apja voltak U17 szerb válogatottak és kiscsoki által emlegetett problémák 90%-a szerbiában és horvátországban is jelen vannak. Ott is el kell vinni a gyereket több helyre, mert mindenütt van egy protekciós, akinek az apja fizet. Persze téged alapból elküldenek anyádba, kivéve ha Ferrari 488-al hozza apuci a gyerekét, mint ahogy az a mi klubunkban megrörtént. Egyszerűen azért jobbak, mert majdnem minden gyerek focizik.

 8. Makón is ez van, a TAO pénzből él a felnőtt csapat, az utánpótlás meg olyan gyenge, hogy minden normális edző és fiatal játékos már Szegeden van.

 9. Te Csoki fiú igy beütötted a fejed anno mikor Vonyarcon leütköztünk Broncoval hogy a maradék eszed is elment?
  Annyi kötényt kaptál ott hogy hazamentél Egerszegre és az eladott kötények árából vettél egy két szintes házat!
  Jah csak tud hogy karácsonykor talizhatnánk mert karoson töltjük a családdal az ünnepeket😊

 10. Szevasztok!
  Hű, de rég írtam már ide!
  A focihoz soha nem szóltam hozzá, kivéve ha Maci kedvenc Magyar játékosát kellett savazni, pedig a labdarúgásban dolgozok közel 9éve! A véleményem szerint a mi focink 10-15 évvel el van maradva az elvárt szinthez, és ez nem is fog változni amíg olyan újgazdag emberek irányítják a klubokat akinek fogalmuk sincs a labdarúgásról! Rengeteg pénz ömlik jelenleg a focingba! Csak az a baj, hogy nem oda ahová kéne! Ez a tao a labdarugásunk egyik utolsó koporsó szege! Neve nincs játékosok akik 5-6 éve kerestek 6-700ezer forintot most 2-3 millió alatt nem állnak szoba senkivel!
  Itt a Fradi, akinek szurkolok én is, de csak a hülye nem látja, hogy ez nem szól másról, mint a menedzserek csapatáról! Túl értékelt neve nincs játékosok keresnek 20-30ezer eurót havonta!
  És nem kellett itt nézni minden Fradi meccset, igaza van Macinak elég megnézni belőle 1 meccset és làtja, hogy az európai szinthez köze sincs! Amíg a taos támogatás ami ugye az utánpótlásnak szól csak viszont nem oda megy! Nálunk úgy kezdődik az év, hogy a klub kap 170 milló taos támogatást az utánpótlásra, ebből egyből a tulajdonos akinek a szakmája asztalos volt, de jó helyen volt jó időben, azt mondja, hogy akkor ebből 100 milló megy az első csapat játékosok fizezére! A másik az utánpotás játékosok fejében lévő gondok! Én u14es edzőkènt kezdtem! 1 év után nem bírtam! Elkényeztetett fricsurok! Az összeset fel kellene pofozni! Két egyeneset tud passzolni és azt hiszi, hogy ő a Messi! A másik a szülő! 50%elvált,apu mindent megad neki csak azért is, hogy
  anyu mérges legyen! Vissza mentem u8ba mert azok még tisztelet tudok!
  Csak egy példa!
  A gyerek tehetséges keresik itthonról külföldről! Kinőtte a saját korosztályát, fel lett vive eggyel feljebb! A legnagyobb problémája az volt, hogy ő csak a 7es mezben tud játszani! Apuka hívja az edzőt, hogy ha nem tud a 7es mezben játszani elviszi máshová! Hát vidd bazdmeg a k……!
  Nem ám az, hogy lemegyek edzésre és minden edzésen én legyek a legjobb!!!!!!!!!
  Most lehet, hogy mindenkit el fogok keseríteni, de a Magyar labdarúgás soha, vagyis jó pár 10-20 évig nem fog fejlődni! Addig amíg a gyerek szülők vezetők edzők fejében nem teszünk rendet addig nem lesz semmi!
  Még egy példa! Nálunk a tulajdonos pályát épít! Megcsinálja 100misiből, kiszámláz 300at! Viszont azt megkérdi, hogy az u19 aki utazik 400 kilométer, hogy játszon egy bajnoki meccset, miért költ 400 ezer forintot kajára!
  Vagy az első csapat edzőjének azt mondja, hogy tudod miért nem én vagyok az első csapat edzője? Mert nem érek rá!😂
  Zsofesz te meg ne okoskodj, mert én mutattam meg neked, hogy a ladba gömbölyű!
  Ja és buzi Kispest!

 11. Maci pajtás, ha ennyire képben vagy hogyan tudtál ilyen lekezelően írni a focinkról? A szar az nem vélemény. 🙂 Minden relatív. Mindent a saját közegében kell megmérni. Ha a Bl sorozathoz viszonyítod persze, hogy nokedli a Fradi. De ott egy Zagreb is nokedli, vagy egy Basel. Egy önmagát túlteljesítő gárdát nem szokás lehúzni. Tőled sokkal többet vártam. Egyébként nincs még egy ilyen nemzet aki ekkorát zuhant volna mint mi. Nyertünk Olimpiát két VB ezüstünk van. Kiapadhatatlan arany bányának hitték a magyar focit. És mi ültünk a babérjainkon. Az helyett, hogy keményen mi is megdolgoztunk volna, legalább egy közép kategóriás állam szintjén. Most lenne minden éven legalább 1-2 Európa ligás csapatunk. Még Mészőly, aki jó futbalista volt edzőként már lemajmozta a fekete bőrű játékosokat. Máshol már vígan rúgták a bőrt. Velünk ellentétben nem amatőr szinten. Folyamatos látszatintézkedések érdemi munka nélkül sok sok mutyizással. Mégis mi más lehetett ennek a vége? Olyan mélyre zuhantunk hogy alattunk már csak az igazi törpe államok vannak, meg esetleg 25 évnél nem túl idősebb utód államok. Ennek fényében a Vidi , FTC vagy Dárdai mások által nézhetetlennek tartott, de eredményes focija ( bevallom én mindegyiket elfogultan néztem végig. ) , Rebrov taktikai intelligenciája, Rossi zsenialitása….. előrelépés!!! Csányi nem ért a focihoz, de tanul a hibáiból, és voltak nagyon jó meglátású intézkedései. Én most komolyan azt érzem valami történik. Valami megmozdult és az nem az esti rántott tök a nyomromban. Hogy egy klasszikust idézzek. ” Csak még kicsit bénázunk. ” 🙂 🙂 🙂

 12. Sziasztok!
  Nos ez nem tudom,hogy mennyire ide illő de azért szeretném megosztani veletek,hogy elkezdtem egy mobilos játék teljes dizájnját átalakítani és a véleményetekre lennék kíváncsi,hogy eddig milyen lett. A képen a játék logoját valamint a menüt láthatjátok.
  Ha esetleg nem ide illő akkor az adminok nyugodtan törölhetik!

 13. Maci, most megleptél, hogy igenis képben vagy a magyar focival illetve nagyon jók a meglátásaid, no meg, hogy régen fociztál az csak hab a tortán. 😉
  ____________
  Ronaldo, na rólad meg aztán végképp nem gondoltam volna, hogy nb 3 – ig vitted. 😁
  Gratulálok. Azért az nb 3 már nem piskóta, főleg most, manapság már félprofi szint.

 14. Maci: Győr csapatával vagy a győri csapattal (Győri nem jó)
  így a helyesírási helyesség 🙂
  lapát már a kamrában,szólj ha használjam

 15. jah és lassan nem lehet azt mondani hogy a magyar mentalitás miatt nem jutunk tovább mert több a külföldi a csapatokban mint a magyar,csak itt ezek a zsoldosok nem jók semmire

 16. Macikoma , az csak poén lett vna, tudod szokták mondani , hogy mióta az eszemet tudom , tehát kábé gyerekkorod óta, na erre szoktam én rávágni , hogy 3 éve 😀 ha vki kicsit butácskább, vagy csak viccből ! Én is fociztam nb3 volt a legmagasabb szint, és én is ismerek egy pár olyan embert aki itt-ott volt focizni, fradi , mtk, stb, ifistaként, és kb úgy jöttek haza 2-3 hónap múlva ,hogy még focizni se volt kedvük, ki kezdték őket , mert vidékiek , mert nem gazdag családból származnak stb. Úgy hogy én már akkor tudtam , hogy ebből számomra nem lesz focikarier !

 17. Maci szólj és megyek
  helyrepofozzuk mi ezeket a műmájereket 🙂
  A litván gárda most verte ki a 4szer értékesebb izraelit
  mi mikor fogunk így bemákolni valamit?

 18. Semmiképpen. A Dinamo kiemelkedően a régió legerősebb csapata, bárkit elverne közép-kelet európában és attól délre. Náluk a legrosszabb átigazolási időszakban is eurótízmilliók mozognak. Az más kérdés, hogy ebből azért nyilván a tulajdonos is zsebre rak, egy rendkívül korrupt emberről van szó. Már a Ludogorec kiverése is bravúr volt mindkét csapattól, anyagi szempontból. Mondjuk a Vidi és a Fradi lehetőségei sem egyenlők pl. az utóbbi 5 évben a Vidi 7 millió eurót költött, addig a Fradi 4-et keresett. Igaz értelmesebben is elkölthették volna a pénzt. Anyagilag nincsenek a magyar klubok még így sem azon a szinten, hogy elvárható legyen egy csoportkör, 1-2 bravúr és szerencsés sorsolás együttállása kell, hogy összeálljon, mivel ez a magyar szinten magasnak számító költségvetés (Fradi, Vidi) az általában csoportkörbe jutó csapatok kiscsapatokhoz képes még mindig nagyon kevés.

  Maci: Ezzel most maximálisan egyetértek. Vass Patrik még mindig az MTK-ban játszik, volt egy gyirmóti kitérője. Azért remélem, hogy Szoboszlai majd utat mutat a többi fiatal focistának. Ő az egész gyerekkorát végigedzette, amíg a többiek szórakoztak.

 19. Roni mi történt 3 éve amitől megtudtad az eszed, ha szabad kérdezni.

  Szerintem épp a Fradinak kéne, mint Magyaroszág leghíresebb csapata, úttörőnek lenni és igazán hosszú távú célok felé dolgozniuk. Ez a vásárolgatás sehova nem fog vezetni.
  Régebben bizakodó voltam a magyar focival kapcsolatban. Akkorában úgy láttam mozdulatba indult valami és látjuk majd egyéb kezdeményezés gyümölcseit. Pl a Bozsik program, MTK Akadémia stb. De nem látok semmit. Csak a minimálisan elvárt fejlődést.

  Ha én dönthetnék kinevezném Gera Zolit, Hajnál Tomit és Dárdai Pált egy érinthetetlen MLSZ speckó-triónak akik valóban reformálnának pozitiv irányában. Ilyen emberek nélkül sehova nem fog fejlődni a magyar foci. Ezek értenek a focihoz és megvan megfelelő nemzetközi tapasztalatuk.
  Most láttam csak a hírekben, hogy Gera fogja vezetni az U válogatottat. Nem rossz, nem rossz. De nagyon remélem hogy hosszú távra is számítanak vele meg azt is hogy megkapja a megfelelő bizalmat. De kb olyan szinten kéne ezeket az embereket hatalomra juttatni, hogy ha Gera parancsolja Csányinak, hogy törölje ki a seggét akkor törölje ki azzal szép kis bajszával. Hülye példa, mivel Zoli szerény ember de komolyan azt hiszem hogy az említett trió többet tudna tenni, mint bárki más a magyar fociért ugyanennyi pénzért, mint amit eddig belefektettek.
  Engem is szívesen alkalmazhatnának. Bevállalnám a pofozógép szerepet. Jöhetne velem Zsofesz a péklapáttal és körbeutaznánk az ország minden akadémiájához. Minden nagypofájú tehetségnek leosztanánk egykét pofont és elmagyaráznánk a 17 évesnek, hogy tehetséges de eddig egy nagy senki, nagy nulla. “Csak most kezdődik a munka kiscsávó, ha akarsz valamerre jutni”.
  Sajnos azt vettem észre, hogy fejben nincs minden rendben a magyar fiataloknál. Azt gondolják valakik mert ifiként feljutnak a felnőttbe vagy valami eredményesebb valamit értek el. Nem látják be, hogy csak ott kezdődik a munka.
  Véletlen találkoztam annó a Győri csapatával a reptéren Göteborgban EL selejtező odavágó után. Csak lestem mekkora sztárként mozogtak ott páran. Varga Roland úgy sétált, mint ha Brad Pitt lett volna a walk of fame-en. Rudolph Gergelyhez viszont odamentem és csináltam vele egy képet mert őt csipáztam.
  Ifiként edzettem egy hetet a Fradi 79-80-as születésű csapatukkal mikor. 16 evés voltam és csak lestem, hogy ezek mit is képzelnek magukról. Nem azt vártam de sajnos nagyképűek voltak. Svédországhoz képest, ahol akkor legmagasabb ifi szinten játszottam, teljesen más világ volt. Sajnos negatív értelemben. Hát nem a szorgalom, tisztelet, kemény munka és a hit jelképezte hozzáállásukat, az biztos.
  Már kész focistának képzeli magát sok fiatal. Szerintem nagy baj. Kis pénz, kis kocsi, kis punci és már a világ csúcsán vannak.

  Valaki tudja mi lett Vass Patrik-al? Láttam őt élőben játszani az MTK Akadémia 14 éves csapatában és tetszett a játéka. Sajnos eleg kis növésű volt és emlékszem azt gondoltam “ha ez az ember kicsit még megnő, nagy spiller lesz”.

 20. Azt mondjátok ha 5évig csak vásárolt volna a fradi akkot most olyan erős lenne hogy a dinamot is megcsaptuk volna?