Szerző

5 éves a PEH 11v11 csapata – PC

2021, jún 10 - 0:16 in 11 v 11, PC, PES 2016, PES 2017, PES 2018, PES 2019, PES 2020, PES 2021

5 évvel ezelőtt, június 10-én játszotta első tétmeccsét magyar 11v11 csapatunk. De honnan is indult ez az egész?

Hát honnan? Talán senki nem emlékszik már pontosan, az biztos, hogy kezdetekben még 2v2, 3v3 bajnokságokban gondolkoztunk, aztán rátaláltunk egy 11v11-gyel foglalkozó orosz oldalra. Sok esélyt nem láttunk rá, hogy ennyien össze tudunk jönni, akkoriban ugyanis nagyon híján voltunk PC-s játékosoknak. 1v1 bajnokságainkban általában 6-8 fő indult, és ennyi volt a PC-s közösség. 2016. májusában kezdtünk el szervezkedni, végül június elejére lett meg elegendő ember ahhoz, hogy nevezni tudjunk egy bajnokságba.

Az első tétmeccs

 

Az első tétmeccsünk számomra nagyon emlékezetes. Ugyanis aznap kezdődött el az az EB, amelyre válogatottunk 44 év után újra kijutott. A tévében tehát a francia – román meccs, a virtuális pályán pedig egy PEH – Porros összecsapás, amely a mai napig minden bajnokságban az egyik legfontosabb meccs számunkra, hisz a Porros azóta is a legsikeresebb csapat ebben a műfajban.

Visszakerestem a posztot a meccsről, és meg is találtam. Ezzel a kezdővel álltunk ki, aminek érdekessége, hogy az egész keretben mára már csak ketten maradtunk ebből a csapatból, Bubu és én.

 

A végeredmény gyászos; 10-0 a Porrosnak, és sima kiesés a kupából. Egy ilyen kezdet után vajon ki gondolta volna, hogy 5 év múlva még mindig itt leszünk?

Kezdeti nehézségek, összeszokási problémák:

 

Az első tétmeccsek után rá kellett jönnünk, hogy az út hosszú és rögös, ugyanis mindenkinek más a játékstílusa, és nem könnyű megegyezni egy közös irányban. Ettől függetlenül nem adtuk fel, és ennek köszönhetően egyre több meccsünk volt, amit már tényleg élveztünk is, és pontokat is elkezdtünk gyűjteni. A kezdetekben viszont a legfőbb problémánk az emberhiány volt, sokszor kellett gépekkel együtt játszani, illetve meg kellett tanulnunk nyerni, mert sok-sok meccsünk volt, ahol nem játszottunk rosszul, vezettünk is, a meccs végén viszont az ellenfél gyakran mentett pontot, pontokat, mert elizgultuk, amatőrök voltunk.

Nehéz kezdés, az egyik első bajnokságunk végeredménye, melyet a PES 2017-tel nyomtunk.

Egyszer fent – egyszer lent
 

Nagyjából félév elteltével, a PES 2017 második felére állt össze úgy a csapat, hogy azt mondhattuk, ez már valami, van valami irány, taktika, eredmény. Ezzel együtt egy középcsapat lettünk, aki szinte bárkit meg tudott verni, de bárkitől ki is tudott kapni. Ezzel kialakult a “hullámvasút” jelző, ami sokáig (tán még valamennyire azóta is) a csapat védjegyévé vált. Emellett azért kialakult egyféle játékstílus, illetve egy jó kis mag a csapatban. Volt néhány személyes találkozónk is, és igazi csapat és baráti társaság lettünk. A PES 2018-cal, 2017. decemberében pedig megszereztük első érmünket is, az egyik szezon utáni kupában ugyanis 3. helyen végeztünk.

Még mindig volt hová fejlődni, de sok jó meccsünk is volt már

Változó keret, hasonló eredményességgel

 

A keret azért valamennyire folyamatosan változott, évről-évre, hónapról-hónapra cserélődött, hisz mindenkinek változott, változik az élethelyzete. A PES 2019-es, és 20-as szezon hasonló eredményekkel telt el. A kérdés csak az volt, hogy a tabella első vagy a hátsó felében végzünk, viszont arra egyszer sem volt nagy esély, hogy utolsók között legyünk, vagy elérjük az első három hely valamelyikét. Viszont egyre többször tudtunk pontokat szerzeni a legerősebb csapatok ellen.

 

Középcsapat maradtunk

 
A PES 2021 és a 2 divízió

 

2021-et remekül kezdtük, ha nem is a játékot, de magát az évet. Januárban ugyanis fennállásunk során először vertük meg a Porrost tétmeccsen. A sok-sok szoros meccs, és döntetlen után, végre sikerült!

A győztes meccs 01:07:32-től kezdődik

A PES 2021 második szezonjára annyi csapat lett, hogy 2 divíziót indítottak. Mivel mi az első szezonban a 12. helyen végeztünk a 18-ból, így pont a másodosztályba kerültünk. Igen, kimondhatjuk most már, hogy szerencsénkre. Ugyanis megláttuk a riválisokat, ezzel pedig az esélyt, hogy végre egy bajnokság, ahol van keresnivalónk. A cél egyértelmű volt, megcsípni az első 3 hely valamelyikét és feljutni az első osztályba.

A csapaton soha nem látott akarat, és készülés minden egyes meccsre. Az eredménye pedig, hogy már az utolsó előtti forduló után biztossá vált, 2.-ok leszünk, feljutunk.

A másodosztály, és a 2. hely

Egyéni eredményekkel is büszkélkedhettünk

 

A jelen és jövő

 

A divízió 2 után még volt egy BL és egy kupa, ahol mind a divízió 1-es, mind a 2-es csapatok elindultak. A BL-ben papíron 2 erősebb csapat is volt nálunk a csoportban, mégis sikerült veretlenül megszerezni a 2. helyet, és továbbjutni, a 8 között viszont nem volt sanszunk. A kupában rögtön kaptunk egy Porrost, és valami csoda folytán ismét sikerült nyerni, és kiejteni őket a kupából. Ennek ellenére itt is a legjobb 8 volt a végállomás.

Divízió 1-re készülve:

 

A divízió 1 még csak most kezdődik. A felkészülési bari meccsek biztatók voltak, reméljük tétmeccseken is helyt tudunk állni. A cél, hogy ne essünk vissza a másodosztályba.

Statisztika, köszönet:

 

A PEH 5 éve az a csapat, amely még soha nem nyert bajnokságot, de soha nem volt utolsó sem. Reméljük valamikor felérhetünk a csúcsra is, de ami sokkal fontosabb ennél, hogy jól érezzük magunkat. Mindig is az volt a cél, hogy ne csak csapatot, hanem közösséget is építsünk! Ezen az elven megyünk tovább, csapatunkat magyarokra építve, csak annyi külföldivel kiegészülve, amely kell a létszámhoz, és tapasztalatukkal, ügyességükkel segíteni tudják a csapatot.

Hosszú lenne minden nevet felsorolni, aki tagja volt a csapatnak, aki építette a közösséget, és rengeteget hozzátett. 2 nevet még sem hagyhatok ki, az egyik Bubu, aki velem együtt alapító tag és kapitány, aki leszervezi a meccseket, tájékozódik a szabályokról, a másik pedig Biggkrisz, aki 2016 őszen csatlakozott az akkor még csak pár hónapos közösséghez, és azóta is mind tudásával, mind gondolataival rengeteget tesz hozzá a közösséghez! Emellett még nagyon sokakat ki lehetne emelni, így a legegyszerűbb, ha megköszönöm mindenkinek, aki eddig a részese volt! Remélem még sokan, sokáig részesei lehetünk ennek, és folytatni fogjuk, amíg a PES létezik! 🙂

Akit pedig érdekelnek az idei meccseink, egytől egyig megtalálhatók itt: PES 2021 – PEH MECCSEK

Boldog szülinapot, PEH! 🙂

 

5 éves a PEH 11v11 csapata – PC bejegyzéshez 4 hozzászólás

Vélemény?

Be kell jelentkezni a honlapra egy hozzászólás beküldéséhez.

  1. Küzdelmes és dicső múlt, szép reményű jövő!
    Gratulálok és hajrá!!!

  2. Gratulálok a szép etedményekhez srácok, csak igy tovább. 💪

  3. Remek cikk Gugi, élmény volt olvasni!

    További sok sikert a csapatnak, már most az első osztályban is!

  4. Az idei meccseink itt nézhetők vissza: https://www.youtube.com/watch?v=B-Nvj7hRLY4&list=PLW46HbHLmkA_94SlQlNru85CU9NLSuX3d

    Ha a csapatba szeretnél jelentkezni, keress bátran priviben, vagy írj egy üzit a https://www.facebook.com/officialproevohu oldalra! 🙂